ceník

500,00 Kč

DÁRKOVÝ POUKAZ

(DÁREK)

Poukaz na odběr masa v hodnotě 500,00 kč

129 Kč/400ml

HOVĚZÍ VÝVAR

(vaření)

24 hodin tažený hovězí vývar. Pouze z našeho masa a kostí.

SUŠENÉ MASO

(určeno k přímé konzumaci)

Sušené hovězí je to nejlepší ze všech druhů sušených mas. Je to hlavně kvůli výborné chuti a také skvělým nutričním hodnotám, které hovězí maso nabízí.

319,00 Kč/kg

HRUDÍ

(omáčka, pečení, vývar - BĚŽNĚ DOSTUPNÉ)

Hrubé vlákno, vyšší podíl tuku, vhodné na pečení a vaření.

239,00 Kč/kg

ŽEBRO S KOSTÍ

(gril, pečení - BĚŽNĚ DOSTUPNÉ)

Libový plátek přechází do prorostlé střední části spojené s kostí. Skvělé na pečení, vývary či vaření.

449,00 Kč/kg

ŽEBRO BEZ KOSTI NA GRIL

(gril, pečení)

Libový plátek z přední části žeber.

269,00 Kč/kg

KLIŽKA

(guláš, pečení - BĚŽNĚ DOSTUPNÉ)

Jemné maso s vyšším obsahem šlach a kolagenu, vhodné na guláš.

289,00 Kč/kg

HUSIČKA/přední/

(guláš, pečení - BĚŽNĚ DOSTUPNÉ)

Šlachovitá část přední kližky.

299,00 Kč/kg

KARABÁČEK/zadní/

(guláš, pečení, steak - BĚŽNĚ DOSTUPNÉ)

Jemné svaly s vyšším obsahem kolagenu, výborný na pečení.

339,00 Kč/kg

PLECOVÝ ŠTÍTEK

(gril, steak, ragů - DOPORUČUJEME OBJEDNAT)

Nízký, lehce problaněný sval z plece určený na gril.

389,00 Kč/kg

PODPLEČÍ

(gril, dušení)

Jemné, mírně mramorované maso vhodné na pečení, dušení i grilování.

499,00 Kč/kg

PODPLEČÍ STEAKOVÉ

(gril, steak - DOPORUČUJEME OBJEDNAT)

Nízký plátek, jemně mramorovaný. Vhodný ke grilování vcelku. Servíruje se nakrájený na tenké plátky přes vlákno.

459,00 Kč/kg

KULATÁ PLEC /FAL. SVÍČKOVÁ/

(omáčka, steak, pečení, tatarák - DOPORUČUJEME OBJEDNAT)

Velmi jemné maso z plece vhodné na dušení, pečení, grilování.

529,00 Kč/kg

LOUPANÁ PLEC

(gril, steak - DOPORUČUJEME OBJEDNAT)

Je prorostlá šlachou. Ta však při pomalé úpravě změkne.

359,00 Kč/kg

VELKÁ PLEC

(gril, steak - BĚŽNĚ DOSTUPNÉ)

Libové, šťavnaté maso z přední části nad lopatkou.

559,00 Kč/kg

KRČNÍ FILET

(gril, steak - DOPORUČUJEME OBJEDNAT)

Jemné maso uvnitř krku navazující na sval vysokého roštěnce. Výborný na gril.

359,00 Kč/kg

KRK

(pečení, mletí, burger - BĚŽNĚ DOSTUPNÉ)

Prorostlé maso se silnějšími vlákny pro přípravu guláše, pečení, dušení.

339,00 Kč/kg

OSSO BUCO

(pečení - DOPORUČUJEME OBJEDNAT)

Plátek z kližky s morkovou kostí k pečení a dušení.

1149,00 Kč/kg

T BONE

(steak - NUTNO OBJEDNAT PŘEDEM)

Dva druhy masa (nízký roštěnec a svičková). Steakové maso s kostí.

299,00 Kč/kg

PUPEK

(mletí, vývar, vaření - BĚŽNĚ DOSTUPNÉ)

Měkká část hovězího břicha bez kosti. Určený na vaření a pokud je méně prorostlý vhodný i ke grilování.

529,00 Kč/kg

PUPEK FLANK

(gril, steak - DOPORUČUJEME OBJEDNAT)

Prorostlý vytrénovaný sval ze spodní části slabiny. Křehké maso grilované vcelku a krájené přes vlákno.

589,00 Kč/kg

PUPEK FLAP

(gril, steak - DOPORUČUJEME OBJEDNAT)

Lehce prorostlý, mramorovaný sval ze střední části pupku. Zpracování stejné jako u flanku.

429,00 Kč/kg

VRCHNÍ ŠÁL

(gril, steak, rolování - BĚŽNĚ DOSTUPNÉ)

"top round steak": velmi libová část zadní kýty s jemnými vlákny. Možno použít na závitky, pečení, steak.

389,00 Kč/kg

SPODNÍ ŠÁL

(gril, steak, rolování - BĚŽNĚ DOSTUPNÉ)

"bottom round steak": část zadní kýty s hrubším svalovým vláknem. Libové maso vhodné na dušení a pečení.

459,00 Kč/kg

VÁLEČEK

(gril, steak, omáčka - DOPORUČUJEME OBJEDNAT)

Dokonale libové zadní maso. Váleček je čistý, kulatý sval, který je pravidelný a hladký. Použít jej můžeme na roastbeef, tatarský biftek, či jej dusit.

489,00 Kč/kg

HOLUBIČKA

(steak - DOPORUČUJEME OBJEDNAT)

Sval ve tvaru nepravidelného trojúhelníku. Vyznačuje se povrchovým krytím lojem a krásným mramorováním. Perfektní na gril.

699,00 Kč/kg

HRUŠKA

(steak - BĚŽNĚ DOSTUPNÉ)

Jemné maso, které se hodí na gril. Umístěna je v horní části kýty.

949,00 Kč/kg

SVÍČKOVÁ

(steak, tatarský biftek - NUTNO OBJEDNAT PŘEDEM)

Svalovina pod páteří, křehké, jemné, vláknité a libové maso. Perfektní na přípravu steaků.

549,00 Kč/kg

OŘECH

(tatarák extra, gril, dušení - BĚŽNĚ DOSTUPNÉ)

Libová část z předku zadní kýty. Ořech se skládá ze tří částí svaloviny, které se od sebe oddělují. Lze ho péct, ale připravíme z něj i vynikající minutku.

569,00 Kč/kg

MALÝ OŘECH

(gril, steak - BĚŽNĚ DOSTUPNÉ)

Část masa z přední strany zadní kýty. Šťavnaté maso, ideální na steak.

649,00 Kč/kg

PLÁTEK Z VELKÉHO OŘECHU

(steak, pečení - BĚŽNĚ DOSTUPNÉ)

Nízký sval z kýty. Jemně grilujeme vcelku a poté krájíme na slabé plátky.

779,00 Kč/kg

NÍZKÝ ROŠTĚNEC

(steak, rostbeef - NUTNO OBJEDNAT PŘEDEM)

Hřbetní část masa známá jako "top lion steak" nebo jako "sirloin steak".

849,00 Kč/kg

NÍZKÝ ROŠTĚNEC S KOSTÍ

(steak, rostbeef - NUTNO OBJEDNAT PŘEDEM)

Hřbetní část masa známá jako "top lion steak" nebo jako "sirloin steak".

799,00 Kč/kg

VYSOKÝ ROŠTĚNEC

(steak - NUTNO OBJEDNAT PŘEDEM)

Jemné, tukem prorostlé maso. Jedno z vůbec nejlepších mas pro přípravu steaků. Ze střední části roštěnce lze vyřezat tzv. rib eye steak.

879,00 Kč/kg

VYSOKÝ ROŠTĚNEC S KOSTÍ

(steak - NUTNO OBJEDNAT PŘEDEM)

Jemné, tukem prorostlé maso. Jedno z vůbec nejlepších mas pro přípravu steaků. Ze střední části roštěnce lze vyřezat tzv. rib eye steak.

449,00 Kč/kg

KVĚTOVÁ ŠPIČKA

(steak, pečení, minutky - DOPORUČUJEME OBJEDNAT)

"rump steak": jemé maso z horní části zadní kýty. Květová špička je skvělá především na minutkovou přípravu.

369,00 Kč/kg

OPONKA

(steak - BĚŽNĚ DOSTUPNÉ)

Asi 5cm široký proužek masa slouží jako hlavní sval bránice. Sval z hrubšího vlákna se používá jako jedinečná pochoutka na gril.

289,00 Kč/kg

LÍČKA

(omáčka, vaření - NUTNO OBJEDNAT PŘEDEM)

Bochánky masa z lícních kostí do omáčky.

379,00 Kč/kg

VEVERKA

(steak - DOPORUČUJEME OBJEDNAT)

"hanger steak": oválný sval z vnitřní části hřbetu známý svojí specifickou chutí způsobenou umístěním v blízkosti jater. Lze upéct na grilu nebo na pánvi.

159,00 Kč/kg

OHÁŇKA

(vaření - DOPORUČUJEME OBJEDNAT)

Kosti ocasu obalené krátkým masem na výbornou polévku.